jim-logo_CMYK

Zaterdag 13 mei

Promotieonderzoek Suzanne

‘Ver-Anderen & Ver-Dragen in de jeugdhulp’. Zo heet het promotieonderzoek van Suzanne de Ruig. Met expres de woorden in tweeën om aan te geven dat veranderen zonder anderen niet lukt en dragen en verdragen ook weer samenhangt. Kortom, een mooie woordspeling die illustreert waar Suzanne met haar onderzoek naar toe zou willen.

Suzanne: “Mijn doel van dit onderzoek is een wetenschappelijke basis onder Circulaire zorg te leggen. Om dit te doen, begin ik met de pijler Duurzaam en wil ik weten waar ouders, jongeren, JIMs én professionals last van hebben in de sector nu. Dat staat centraal. Vervolgens ga ik met vier teams uit Gelderland bekijken hoe we rollen, posities en samenwerking nu vormgeven en waar aanpassing nodig is. Wat kan er anders zodat de last duurzaam verminderd wordt voor iedereen? Dit vraagt om een andere manier van kijken en handelen. Wat heb je dan nodig van elkaar en van jezelf? Wat heb je nodig van je organisatie? Daar wil ik over drie jaar heel concreet antwoord op geven.”

Suzanne kan dit onderzoek doen met dank aan BOEG (Bovenregionaal Expertisenetwerk Gelderland). Carole Derks, programma manager van BOEG legt uit waarom zij dit onderzoek ondersteunen in Gelderland: “BOEG heeft het veld gevraagd welke thema’s een impuls moeten krijgen en de JIM werd daarbij unaniem gesteund. Iedereen ziet de meerwaarde van onderzoek naar de JIMaanpak. Het benutten van het netwerk zou namelijk de gewoonste zaak van de wereld moeten worden. Omdat het de hulp verbetert, omdat de professional maar een passant is en omdat niemand zonder netwerk kan.”

Volg JIMwerkt

Contact

info@jimwerkt.nl
Arnhemseweg 6
Kamer 2.14
3817 CH Amersfoort

Circulaire Zorg

Circulaire Zorg is de basis
van de JIMaanpak.